Paradishaven Lolland

Lokale nyheder

Generelt

Spar på varmen med ovntørret brænde

Ovntørret brænde har flere fordele sammenlignet med almindeligt brænde. Det har et lavere vandindhold, hvilket betyder, at det brænder renere og afgiver mere varme per kilo. Derudover er ovntørret brænde lettere at antænde og afgiver en mere konstant varmestrøm, hvilket giver en mere effektiv og behagelig opvarmning. Endelig har ovntørret brænde en længere brændtid, så du får mere varme ud af den samme mængde brændsel.

Sådan bestiller du det rette brænde

For at få det mest effektive og tørre brænde til din brændeovn, anbefaler vi at du bestiller ovntørret brænde. Bestil ovntørret brænde og spar penge. Ovntørret brænde har et lavere fugtindhold end almindeligt brænde, hvilket betyder at det brænder renere og afgiver mere varme. Det er let at antænde og giver en behagelig og stabil forbrænding. Bestil dit ovntørrede brænde i dag og nyd en mere effektiv og økonomisk opvarmning af dit hjem.

Undgå fugtskader med korrekt opbevaring

Korrekt opbevaring af dit brænde er afgørende for at undgå fugtskader. Brænde bør opbevares på et tørt og luftigt sted, helst under tag, for at forhindre, at det bliver for fugtigt. Hvis brændet bliver for fugt, kan det medføre problemer som mugdannelse og ødelæggelse af din brændeovn. For at finde det bedste sted at købe tørt brænde i sække, kan du sammenligne priser på brænde i sække.

Beregn dine besparelser på opvarmning

For at beregne dine besparelser på opvarmning ved at bruge ovntørret brænde, skal du tage højde for følgende faktorer: – Hvor meget brænde du normalt bruger på en sæson – Prisen på dit nuværende brændsel (f.eks. olie eller gas) – Prisen på ovntørret brænde – Hvor meget mere effektivt ovntørret brænde er sammenlignet med dit nuværende brændsel Ved at sammenligne dine nuværende udgifter til opvarmning med de forventede udgifter ved at bruge ovntørret brænde, kan du beregne dine potentielle besparelser. Husk at tage højde for eventuelle investeringsomkostninger ved at anskaffe en ovn til tørring af brænde. Med de rette beregninger kan du få et godt overblik over, hvor meget du kan spare på din opvarmning.

Bæredygtig varmeløsning for miljøet

Ovntørret brænde er en bæredygtig varmeløsning, der er skånsom for miljøet. Denne metode tørrer brændet ved hjælp af kontrolleret varme, hvilket resulterer i et mere effektivt og renere forbrændingsproces. I modsætning til traditionel lufttørring, reducerer ovntørringen mængden af forurenende stoffer i røgen, hvilket mindsker den negative indvirkning på luftkvaliteten. Desuden sikrer den mere effektive forbrænding, at der bruges mindre brænde for at opnå den samme varmeeffekt, hvilket sparer på naturressourcerne. Ved at vælge ovntørret brænde som varmekilde, kan du således bidrage til at reducere din CO2-aftryk og støtte en mere miljøvenlig opvarmning af dit hjem.

Hurtig og nem levering direkte til døren

Hos os kan du bestille ovntørret brænde, som bliver leveret direkte til din dør. Vores brænde er tørret ved høje temperaturer, hvilket gør det mere effektivt og miljøvenligt at bruge. Bestilling og levering foregår nemt og hurtigt – du kan få dit brænde leveret allerede få dage efter din ordre. Vi sørger for, at brændet bliver læsset af direkte på din grund, så du slipper for at slæbe det selv. Bestil dit brænde i dag og nyd den effektive og behagelige varme fra dit brændekammer.

Kvalitet du kan stole på

Når du vælger ovntørret brænde, kan du være sikker på, at du får den bedste kvalitet. Vores brænde gennemgår en grundig tørreproces, hvor det udsættes for kontrolleret varme i flere uger. Dette sikrer, at fugtindholdet reduceres til under 20%, hvilket giver en højere brændværdi og mindre røg. Derudover er vores brænde sorteret og kontrolleret, så du modtager et ensartet og pålideligt produkt. Med ovntørret brænde fra os kan du stole på, at du får en ren og effektiv forbrænding, som giver dig den optimale varme til dit hjem.

Sådan får du den bedste brændværdi

For at få den bedste brændværdi fra dit ovntørrede brænde er det vigtigt at tørre det korrekt. Brændet bør tørres i mindst 6-12 måneder, helst mere, for at opnå et fugtindhold på under 20 procent. Jo tørrere brændet er, jo mere effektiv forbrænding og dermed bedre brændværdi. Derudover er det en god idé at opbevare brændet på et tørt og luftigt sted, så fugtigheden ikke trænger ind igen. Når brændet er klar til brug, bør du opbevare det indendørs i en ren og tør brændekasse eller lignende, så det holder sig tørt.

Planlæg din vinter med ovntørret brænde

Når du planlægger din vinter med ovntørret brænde, er der nogle vigtige ting at tage i betragtning. Først og fremmest er det vigtigt at have tilstrækkelige mængder brænde til rådighed. Beregn dit forbrug ud fra din brændeovns effektivitet og boligens størrelse. Sørg for at have brændet tørt og lagret korrekt, så det er klar til brug når vinteren kommer. Overvej også at supplere med andre opvarmningskilder som varmepumpe eller solceller for at udnytte energien optimalt. Med den rette planlægning kan du se frem til en effektiv og økonomisk opvarmning gennem vinteren.

Få mere ud af dit brændeanlæg

For at få mest muligt ud af dit brændeanlæg er det vigtigt at bruge tørt brænde. Ovntørret brænde indeholder mindre fugt end normalt brænde, hvilket betyder, at det brænder mere effektivt og afgiver mere varme. Når brændet er tørt, forbruger brændeovnen mindre brændsel for at producere den samme mængde varme, hvilket sparer dig både penge og energi. Derudover reducerer tørt brænde også risikoen for opbygning af sod og tjære i skorstenen, hvilket kan forhindre potentielle brandfare og besværlige rensninger.